Van

Kutlu Doğum Haftası

17:40 24 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Van'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Tuşba Belediyesi tarafından Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonun'da düzenlenen program, ilahi grubunun söylediği ilahiler ve Kur'anı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Ardından minik çocukların oluşturduğu koroların seslendirdiği ilahiler ve sahne alan semazen grubunun gösterisi, izleyiciden ilgi gördü.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, programda yaptığı konuşmada, etkinliklerin amacının peygamberi anlamak ve hayatını örnek alarak yaşamak olduğunu ifade etti.

Taşyapan, Peygamberin yaşamından alacakları güzel örnekler olduğunu ifade belirterek, şunları kaydetti. "Bunları bilmemize ihtiyacımız var. Hakikaten bugün İslam dünyasına, toplumumuza, evlerimize, çocuklarımıza, hayatımıza baktığımız zaman onun örnekliğine ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Peygamberimizin, örnekliği bizlere güzellikler getirecektir. Çünkü Kuranı Kerim'de bize yaradanımız buyuruyor ki, 'Peygamberin hayatında size güzel örnekleri vardır.' Dolayısıyla onun hayatından alacağımız güzel örnekler vardır. Bu örnekleri günümüze getireceğiz. Peygamberimiz hanımlarına hiçbir zaman kötü davranmamış, yetimlerin başını okşamış, komşularını o kadar anlatmıştır ki ashabı kiram komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannetmiştir."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, insanlığın topyekun sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirterek, Hazreti Muhammed'in hayatının parçalanan zihinler ve yaralanan gönüllerin tamirine katkı sağlayacağını ifade etti.

Özgökçe, tevhidin sadece bir inanç ve düşünce sistemi olmadığını, aynı zamanda bir hayat tarzı ve yaşama biçimi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından program, Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği şiirler ve yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.