Van

Üniversite öğrencilerine sağlık semineri

18:10 26 Nisan 2016
Üniversite öğrencilerine sağlık semineri

Van'da üniversite öğrencilerine "kadınlara yönelik kanser taramaları ve obeziteyle mücadele" konulu eğitim verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen seminer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri için organize edildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Salonu'ndaki eğitimde konuşan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri (KETEM) sayesinde kanser tedavisinin çok daha kolay ve etkili yapılabildiğini söyledi.

KETEM'in toplumun kanser, erken teşhis ve tarama yöntemlerinin önemi hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla kurulduğunu kaydeden Soğanda, böylece kanserlerin görülme oranının azaltıldığını belirtti.

KETEM'de yürütülen çalışmalara dikkati çeken Soğanda, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tedavisi çok daha kolay ve etkili olabildiği için erken evrelerde teşhis koymak için testler ve muayenelerle kanser taraması yapılıyor. Merkez olarak daha önceden belirlediğimiz bireyleri davet ederek uygun merkezlere sevk ediyoruz. Her kanser türü için etkin bir tarama yöntemi bulunmuyor. 30-65 yaş arasındaki kadınların rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arasındaki kadınların meme kanseri ve 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklerin kalın bağırsak kanseri taramalarını KETEM'de ücretsiz yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.