Van

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

17:03 01 Mayıs 2016
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Van, Bitlis ve Hakkari'de kutlandı.

Van'da, Musa Anter Parkı'nda bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK ) Van Şubesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğince (TMMOB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Programda, Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, KESK Eğitim ve Örgütleme Sekreteri İlhan Yiğit ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirildi.

- Bitlis

Bitlis'te, KESK, DİSK ve Türkiye Tabipler Odası Birliği (TTOB) Bitlis Şubeleri tarafından organize edilen program, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

Alanda yoğun güvenlik önlemi alınırken vatandaşların üstü arandı.

Programın açılış konuşmasını yapan KESK dönem sözcüsü Hüseyin Güzeldere, 1 Mayıs'ın, emekçilerin, işçilerin, ezilen bütün sınıfların mücadelesinin ortak günü olduğunu söyledi.

Güzeldere, "Emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı bir dünya özlemiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün savaşa karşı toplumsal barışı savunma günüdür. 1 Mayıs, emek ve demokrasi mücadelesinin adıdır. 1 Mayıs insanlığın ortak değeridir. Hepinizin gününü kutluyorum." diye konuştu.

Program, Halit Bilgiç konseriyle devam etti.

- Hakkari

KESK Hakkari Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

KESK Hakkari Şubesi organizasyonuyla belediye binası önünde bir araya gelen sendika temsilcileri ile üyeler, basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasına HDP'li yöneticiler de destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Hakkari Şubesi dönem sözcüsü Musa Bor, çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını ileri sürerek, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiğini iddia etti.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.