Van

Van'da TEMA Vakfı toplantısı

12:40 07 Mayıs 2016
Van'da TEMA Vakfı toplantısı

TEMA Vakfı Gönüllü toplantısı, 8 ilin katılımıyla Van'da yapıldı.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, ülkede yaşanan olayların bir an evvel son bulmasıyla bölgede arzulanan huzur ve barış ortamının geri geleceğini belirtti.

TEMA Vakfının Türkiye'de kocaman bir aile olduğunu, Türkiye'de TEMA amacını bilip bu duygularla yola çıkmış binlerce insan olduklarını ifade eden Ataç, şöyle konuştu:

"Bu binlerce insan, doğanın bize sunduğu imkanların farkında ve kendi sorumluluğunun farkında. Biz, bu sorumlulukların da bütün kamuoyunda anlaşılması ve bilinmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Diliyoruz ülkemizin içinde olduğu günler, çok hızlı bir şekilde geride kalır. Bölge, hepimizin arzuladığı barış ve huzur içerisine dönecek. İnanın, uzaktayız, ama kalbimiz gönlümüz sizlerle birlikte. Ankara'da da olsak her zaman sizlerle birlikteyiz."

Teşekkür belgesi alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, bölgede yetişen bitkilerin büyük önem arz ettiğini belirterek, bu bitkilerin korunması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Özgökçe, "Türkiye, cennet bir memlekettir. Bitki çeşitliliği açısından baktığımız zaman Dünya ile yarışabilecek bir coğrafyaya sahibiz. Bölgemizde en çok bulunan ve tahrip edilen gevenlerimiz var. Bu gevenler, toprakların son bekçileri olarak biliniyor. Ancak, bu gevenler ne yazık ki, en çok tahrip edilen türdür. Bizim gevenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva da, "Gönüllü olmak zor bir iştir. Dolayısıyla bende gönüllülerden birisi olarak, gönüllü bir kuruluştan teşekkür belgesi almak benim için bir onurdur." dedi.

Yapılan sunumların ardından program, soru-cevap bölümüyle son buldu.

Toplantıya, TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Atilla Uras ile Ağrı, Bitlis, Muş, Iğdır, Batman, Siirt, Şırnak illerinden TEMA gönüllüleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.