Van

Engelliler Haftası

18:12 13 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Engeliler Haftası kapsamında kentte bulunan engellilere yönelik etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Van Şubesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı da engelli vatandaşlar için stant açarak, engelli vatandaşlara yönelik kişisel bilgi desteği verdi.

Etkinlikte konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Çoban, asıl engelliliğin yürekte ve düşüncede olduğunu söyledi. Çoban şunları dile getirdi:

"Birinin topluma, kadına, çocuklara, engellilere, doğaya saygısı yok ise ve düşüncede hiçbir şeyi aşamamışsa işte asıl engel orada başlıyor. Fiziken çeşitli engelleriniz olabilir ama insana, doğaya ve her şeye gerçek sevgiyi taşıyanlar asla engelli olamazlar."

Engelli vatandaşlar için etkinlikte müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları ve toplumdan beklentilerini dile getirdikleri serbest kürsü ile sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.