Van

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15:44 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Taşyapan, mesajında Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919’un 97. yıl dönümünde, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Türk gençliğine bayram olarak hediye edilen bu günün, yaklaşık 100 yıl önce ateşlenen birlik-beraberlik meşalesinin, bağımsızlık mücadelesini yurdun her köşesinde nasıl yaktığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda kurulduğunu anlamaya bir kez daha vesile olacağı inancında olduğunu belirten Taşyapan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin her daim övündüğümüz gençleri; geleceğin Büyük Türkiye’sinin imarında, geçmişinden alacağı feyizle, çalışkanlığıyla, üretkenliğiyle, milli şuurdan ve bağımsız yaşama tutkusundan bir an bile vazgeçmeden ilerleyerek, kanlarıyla, canlarıyla kendilerine vatan emanet eden atalarını zinhar yanıltmayacaklardır. Yarınlarımızın teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sahip oldukları değerlerin bilincinde, çağın bütün donanımlarına sahip olarak, sağlıklı, başarılı ve mutlu ömürler sürmelerini diliyorum​."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.