Van

Van'da anaokuluna terör saldırısı

11:54 20 Haziran 2016
Van'da anaokuluna terör saldırısı

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Şafak Anaokuluna terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Bostaniçi mahallesindeki tek katlı okula dün gece gelen terör örgütü mensupları, bahçe duvarını sökerek yola barikat kurdu.

Okulun bayrak direğini söken teröristler, kapısını kırdıkları giriş bölümüne bıraktıkları piknik tüpüyle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıyı infilak ettirerek, ardından içeriye molotofkokteyli attı.

Patlamanın ardından çıkan yangında sınıflar, oyun bölümü ve idare odasında yangın çıktı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, okulun büyük bölümü kullanılamaz hale geldi.

Teröristler okulun dışındaki güvenlik kameralarını ve camlarını da kırarak kaçtı.

- Okulun bahçesinde de el yapımı patlayıcı bulundu

Saldırı haberini alarak okula gelen öğretmenler, karşılaştıkları manzara nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Öğretmenler, okulun bahçesinde el yapımı patlayıcı düzeneği bularak durumu polislere bildirdi. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, yaptığı yazılı açıklamada, saldırganların okulun beyaz bayrak direğini sökerek kapıyı kırdığını belirterek, "Kapıyı kıran kişiler okulun içine piknik tüpü ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı atarak ciddi manada maddi zarara sebebiyet vermişlerdir." ifadesini kullandı.

Bombanın patlaması sonucu çıkan yangının, vatandaşların haber vermesi üzere olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü anımsatan Yavuzer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Nedeni ne olursa olsun okullara, eğitim yuvalarına yapılan saldırılar asla ve asla kabul edilemez. Çocukların eğitim öğretim hakkını engellemek Anayasal bir suçtur. Okullarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyorum. İlçemizde son zamanlarda bu saldırıların sayısı arttı. Bir yıl içinde 20'den fazla okulumuza saldırı düzenlendi. Tüm derneklerden, sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından bu tür eylemler karşısında sessiz kalmamalarını, seslerini yükselterek bu çirkin ve menfur saldırıları telin etmelerini istiyorum. Okulumuz en kısa surede eskisinden daha güzel hale getirilecektir. Bu tür saldırılar şevkimizi ve çalışma azmimizi asla kırmayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.