Van

Van'da kurbanlıklar satışa çıktı

15:55 07 Eylül 2016
Van'da kurbanlıklar satışa çıktı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Van'da kurbanlıklar pazarda satılmaya başladı.

Van Büyükşehir Belediyesince Yalımerez Mahallesi'nde kurulan kurban satış ve kesim merkezine, şehrin çeşitli bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş hayvanların girişi yapıldı.

Merkezdeki kurbanlıklara bakan vatandaşlar hayvan fiyatlarının pahalı olmasından, hayvan satıcıları da kurbanlıkları satamamaktan yakındı.

Küçükbaş hayvanların pazarda 500-1000 lira, büyükbaş hayvanların ise 5-15 bin liraya satıldığı öğrenildi.

Kurbanlık satıcısı Kazım Dağcan bu sene hayvan sayısının fazla olmasına rağmen ilgi görmediğini söyledi.

Pazara 20 büyükbaş kurbanlık getirdiğini ancak bunlardan sadece 3'ünü satabildiğini anlatan Dağcan, "Vatandaşlar daha çok kurbanlık alımını son günlere bırakmak istiyor. Son günlerde fiyatlar ucuzluyor gibi bir algı var. Bu sene günler öncesinden hayvanlarımızı buraya getirmemize rağmen alıcı bulamıyoruz. İnşallah bayrama yakın hayvanlarımızı elden çıkarırız." dedi.

Kurbanlık almak için pazara gelen Hamit Aslan da kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğunu dile getirdi.

Geçen seneye göre fiyatların yükseldiğini belirten Aslan, "İki gündür kurbanlık almak için buraya geliyorum. Özellikle büyükbaş hayvanların fiyatları çok yüksek. Bu nedenle bizler de küçükbaş hayvan bakıyoruz. Bütçemize göre uygun bir kurbanlık bulursak almaya çalışacağız. İnşallah bayrama yakın fiyatlar biraz daha iner." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.