Van

Belediyelere görevlendirme yapılması

15:21 29 Eylül 2016
Belediyelere görevlendirme yapılması

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Kanun Hükmünde Kararnameyle belediye başkanları yerine görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Belediyeler devletten bağımsız kuruluşlar değil, halka hizmet etmek için seçilen kurumlardır." dedi.

Taşyapan, Van'ın Gevaş ilçesinde, 2 milyon 723 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan yeni kaymakamlık binasının temel atma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, ilçede yeni bir kaymakamlık binasına ihtiyaç duyulduğunu belirten İbrahim Taşyapan, vatandaşların daha az zahmetle kamu hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Taşyapan, bütün kamu kurumlarının uyum içinde çalışması gerektiğini vurgulayarak, "Belediyeler devletten bağımsız kuruluşlar değil, halka hizmet etmek için seçilen kurumlardır. Belediyeler kamudan faydalanarak hizmet üretirler. Görevleri hizmetleri engellemek değil, destek olmaktır. 'Bir hizmeti daha kendi ilçeme ne zaman, nasıl hızlı getirebilirim' diye, bunun gayreti içinde olmak gerekir. Hizmetlerin yolunu kolaylaştırmak asıl olandır. Hizmet, gayret gösterenlere gider." diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Gevaş'ın Marmaris, Edremit'in Bodrum gibi olmasını istediklerini belirterek, yatırım için gönderilen kaynakların doğru kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kayatürk, Van'ın gelişmesi için sürekli çalıştıklarını kaydederek, "Ankara'da 1 saatimiz bile olsa Van için değerlendiriyoruz. Gevaş'ın, Tuşba'nın geldiği nokta ortadadır. Biz Van'ın insanını hizmete değer görüyoruz. Her türlü engellemeye rağmen görevimizin son gününe kadar bu anlayışta olacağız." şeklinde konuştu.

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe de mevcut kaymakamlık binasının 1957 yılında inşa edildiğini anımsatarak, yeni hizmet binasının 4 bin 266 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.