Van

Tuşba Belediyesi, TSE ile protokol imzaladı

11:46 03 Ekim 2016
Tuşba Belediyesi, TSE ile protokol imzaladı

Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında ilçedeki bina asansörlerinin periyodik yıllık kontrolü hakkında işbirliği protokolü imzalandı.

Tuşba Belediyesi, TSE Van Muayene ve Gözetim Merkeziyle imzaladığı "Asansör ve Muayene İşbirliği" protokolü ile ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm apartman, site ve resmi kurum asansörlerinin bakım ve kontrolünün yapılmasını sağlayacak.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, 2016 Eylül ayında imzalanan protokolle yaşanan asansör kazalarının sıfıra indirilmesinin amaçlandığını, insanların can güvenliğin bina içerisindeki asansörlerden başladığını ve asansör güvenliğinin önemli bir konu olduğunu belirtti.

Sürekli kullanılan ve en ufak bir arızasıyla insan hayatına mal olacak sorunları minimize etmek için bakım ve kontrolünün de titizlikle takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Özgökçe, şöyle konuştu:

"Bu noktadan bakınca TSE tarafından onaylı A Tipi akreditasyon işleminin yapılması güven vermektedir. Bundan böyle bölgemizdeki asansör bakım ve kontrolü TSE tarafından yapılacaktır. Tuşba ilçesinde TSE tarafından yapılan kontrollerde kırmızı etiketle işaretlenen ve eksikleri giderilmeyen asansörler kullanıma kapatılıyor. Yapılan asansör denetimlerinde Tuşba Belediyesi ve TSE tarafından düzenli şekilde ve sıkı bir takip sonucunda onarıma tabi tutulacak asansörler tespit edilip gerekli müdahaleler ve yasal işlemler yapılıyor. Tuşba Belediyesinin vatandaşın güvenliği ve sağlığı için yapmış olduğu denetimler neticesinde eskiye oranla Tuşba ilçe sınırları içerisinde uygunluk oranı arttı. Birçok asansörün eksikleri tamamlanarak kırmızı etiketten mavi ve yeşil etiketlere dönüştürüldü."

Bugüne kadar yapılan denetimler kapsamında 322 asansörün denetlendiğini de sözlerine ekleyen Özgökçe, "34'ü güvenli yeşil etiket alırken, 169 asansörün kırmızı etiket aldı. Belediye ekiplerimiz tarafından yapılan ikaz ve yazışmalar neticesinde 79 asansör onarıma gönderildi. 90 asansörün onarımı için 60 gün ile bir yıl arasında süre verildi. Bu süre zarfında uygun hale getirilmeyen asansörler İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mühürlenerek kullanım dışı bırakıldı. Eksikleri giderilen asansörlerin yeniden hizmete açılabilmeleri için gerekli yasal işlemleri yapılarak bina sakinlerine uyarılarda bulunuldu ve bu doğrultuda bina ve kurum yöneticilerinin asansör denetimlerinde gerekli hassasiyeti göstermeleri, muayenesi yapılmayan asansörlerin muayene ve kontrollerini TSE standartlarına uygun bir şekilde yapılmaları gerektiği kaydedildi." diye ifade etti.

İmar ve Şehircilik Müdürü Esma Gölgül Özdemir ise, "İlçemizde TSE standartlarını esas alan denetimlerinde, halkımızın can güvenliğini korumak amacıyla kırmızı etiketle işaretlenen ve eksikleri giderilmeyen asansörleri birer birer Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte denetleyerek kullanıma uygun olmayan ve risk taşıyanları kullanıma kapattık. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla belediyemiz bu konuda alanında uzman personelleriyle önlemlerini almıştır. Etiketleme sistemleri ile asansör güvenlikleri hakkında vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Daha iyi ve daha güvenli bir süreç için bu denetimlerin çok büyük bir önem teşkil ettiğinin bilinmesi gerekmektedir. Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak TSE Van temsilciliği ile bu konuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.