Van

Vali Taşyapan, öğrencilere tecrübelerini anlattı

16:21 18 Ekim 2016
Vali Taşyapan, öğrencilere tecrübelerini anlattı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Çatak ve Özalp ilçelerinden gelen 80 kız öğrenciye tecrübelerini anlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında gençlerle öğle yemeğinde bir araya gelen Taşyapan, öğrencilik ve meslek hayatı boyunca yaşadığı anılarını öğrencilerle paylaştı.

Taşyapan, öğrencilerin de devletin sağladığı imkanlarla, çalışarak her türlü mesleği yapabileceklerine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Demokratik bir sistem içerisinde yönetilen ülkemizde, disiplinli çalışanlar kendilerine mutlaka iyi meslek edinebilirler. İmkanlarınızı zorlayarak, ailenizin ve çevrenizdekilerin destekleriyle hayata tutunmanın yollarını arayacaksınız. Bu yolda ilerleyerek güzel yerlere gelip, iyi hizmetler yapacaksınız. Öncelikle bulunduğunuz yerlerde başarılı olacaksınız, daha sonra da üniversitenizi bitirerek iyi yerlere geleceksiniz."

Taşyapan, öğrencilere ailenin öneminden söz ederek, "Mesleğinizin ne olduğu çok önemli değil. Bir kısmınız belki okul hayatını tercih etmeyip aile hayatını tercih edecek. Ama sizler ailede de varsınız. Devletimize ve milletimize, ailenize, çocuklarınıza oralarda da hizmet edebilirsiniz. İyi bir insan olmanız çok önemlidir. İyi bir insan olmayı başarırsak mutlaka topluma faydalı oluruz." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise Gençlik ve Spor Bakanlığının hareketlilik programı ile SODES projeleri kapsamında, Çatak ve Özalp'ten gelen kız öğrencilerin Van'da ağırlandığını söyledi.

Projeler kapsamında farklı ilçelerden çok sayıda gencin, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Ankara, Konya, Mersin, Antalya, Bolu, Kastamonu, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine düzenlenen gezilere götürüldüğünü kaydeden İnanç, bu etkinliklerle gençlerin Türkiye'nin kültürel değerleriyle buluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik, soru cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.