Van

Van kedisi, annesiz kalan yavruları emziriyor

12:33 02 Kasım 2016
Van kedisi, annesiz kalan yavruları emziriyor

Van'da bir aracın çarpması sonucu anneleri ölen 4 yavru kediyi emziren "Lavin" isimli Van kedisi, yavruları kendi yavrularından ayırmıyor.

Bir süre önce Maraş Caddesi üzerinde doğum yapan kedi, bir aracın çarpması sonucu öldü. Yeni dünyaya gelen 4 yavru kediye sahip çıkan esnaf, durumu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tatvan Sorumlusu Damla Şahin'e bildirdi.

Şahin, hayvanlara olan sevgisiyle tanınan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuncay Murat Atal'ı arayarak yardım istedi. Atal'ın evine götürdüğü kedi yavrularına Van kedisi "Lavin" annelik yaptı.

Atal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde "Lavin" isimli iki yavrusu bulunan Van kedisi beslediğini anlattı.

Anneleri ölen yavru kedileri evine götürdüğünde kedisinin bu yavrulara annelik yaptığını ifade eden Atal, "Lavin, annelik içgüdüsü ile henüz gözleri açılmamış yavru kedileri sarmaladı, emzirdi, sahip çıktı ve şimdi yavruları bir aylık hale getirdi." dedi.

Atal, yavru kedileri ilk eve getirdiğinde Lavin'in onları reddedeceğini düşündüğünü ancak yaşananları gördükçe sevindiğini dile getirdi.

Yavru kedilerin şimdi Van kedisini anneleri zannettiğini aktaran Atal, şöyle konuştu:

"Annelik ve sahiplenme duygusunun Van kedisinin bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Yavru kedileri kendi yavrularından ayırt etmiyor. Van kedileri ilk doğumlarında iki yavru dünyaya getiriyor. Böyle olmasına rağmen dört yavruyu daha kolayca benimsedi. Şimdi 6 yavrusu oldu. Benim için çok keyifli bir duygu. Bu sorumluluğu almamış olsaydım bu 4 yavru yaşamayacaktı. Lavin'in bu yavruları kabullenmesi çok mucizevi bir şey oldu. Biz şimdi kocaman bir aile olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.