Van

Van'da iki yılda 54 bin öğrenciye deprem eğitimi

14:31 02 Mart 2017
Van'da iki yılda 54 bin öğrenciye deprem eğitimi

Van Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce kentte iki yılda 54 bin 341 öğrenciye deprem eğitimi verildiği belirtildi.

AFAD İl Müdürlüğünce, "Deprem Haftası" dolayısıyla İpekyolu ilçesindeki Konya Beyhekim Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda deprem tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat öncesi AFAD uzmanlarınca öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenler, deprem çantasında bulundurulacak malzemeler ve enkaz altında kalındığında uygulanacak yöntemler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra senaryo gereği kentte yaşanan depremde okulda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı ve bazı öğrenciler 5. kattan sedyeyle indirildi.

AFAD ekiplerince öğrencilere yangın söndürme konusunda uygulamalı eğitim de verildi.

AFAD Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Eğitim Uzmanı Taner Eltutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği (AHATES) kapsamında yıl boyunca okul, kamu kuruluşu ve aile eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Vatandaşları bilinçlendirmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini vurgulayan Eltutan, şöyle konuştu:

"Van AFAD olarak 2015-2016'da 94 okulda 54 bin 341 öğrenciye ve bin 539 öğretmene uygulamalı temel afet ve depremler üzerine eğitim verdik. Deprem Haftası dışında da Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla okullarımıza gidiyoruz. Özel sivil toplum kuruluşlarına, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu arama kurtarma topluluklarına eğitim veriyoruz. Bu sayede deprem sırasında daha bilinçli hareket etmelerini sağlıyoruz."

Öğrenciler de deprem tatbikatına gerçekleştiren AFAD ekiplerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.