Van

Halk oylamasına doğru

15:16 08 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandum ile ilgili güvenlik ve istişare toplantısı, Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında gerçekleştirildi.

2 Nisan Polisevinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda, halk oylaması öncesinde, oylama günü ve sonrasında il genelinde alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Vatandaşların hür iradelerini kullanarak sandığa gitmeleri için her türlü önlemin alınacağını belirten Vali Taşyapan, oylama sürecinde hiçbir sıkıntının yaşanmaması için güvenlik kuvvetlerinin titizlikle görev yapacağını açıkladı.

İl ve ilçe seçim kurullarıyla koordine içinde olduklarını kaydeden Vali Taşyapan, "Hakimlerimiz ve kaymakamlarımızın işbirliği ve gayreti, vatandaşlarımızın sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri ile referandum sürecini en iyi şekilde sonuçlandıracağımıza inanıyorum." dedi.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, kaymakamlar, ilçe seçim kurulu başkanları ve diğer yetkililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.