Van

Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Taşyapan'ın VASKİ'yi ziyareti

16:03 11 Mart 2017
Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Taşyapan'ın VASKİ'yi ziyareti

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Taşyapan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen ve VASKİ çalışanları tarafından kapıda karşılanan Taşyapan'na kapsamlı bir sunum yapılarak, VASKİ'nin projeleri anlatıldı.

VASKİ toplantı salonundaki brifingin ardından konuşan Taşyapan, VASKİ'nin yeni bir kuruluş olduğunu, verdiği hizmette bakıldığında talep edilen hizmetler ve yaptığı hizmetlere harcanan para arasında ciddi bir fark olduğunu söyledi.

Bu isteklere cevap verebilmesi için öz kaynaklarını genişletmesi gerektiğini belirten Taşyapan şöyle devam etti:

"Eski sistemle çalışmakta olan bir arıtma tesisi var bunun maliyeti ve içme suyu sağlamak için harcanan elektrik faturaları oldukça fazla. İçme suyu temininde ve kanalizasyon akıntısı gidermede kendi cazibesiyle giden bir yol izlenmeli. Abone sayısı istenilen düzeyde değil, abone yapacaklara kolaylıklar sağlamak adına çalışma yapmamız gereklidir.

Hizmet yapmak için işleyişte sorun var ise bana rapor edin ben girişimde bulunayım. Hizmet maksatlı hazırlanan projeleriniz ya da ihale aşamasındaki diğer çalışmalarınızı bana rapor haline iletin ben bununla ilgilenirim. Yapılacak olan bütün çalışmalarda önümüzdeki 50 yılı düşünerek yapalım.

Yapılmasını planladığımız çalışmalarda hedefimiz olmalı ve bu hedefimizin gerçekleştirme olasılığını yüksek tutalım. Önümüzdeki bir kaç yılda içme suyu sorununu tamamen çözmeli kanalizasyon içinde eksik noktaları belirleyip çözüm üretmeliyiz."

VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen de göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmaları aktararak, eksiklikleri görüp bunları düzeltme gayretinde olacaklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.