Van

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

17:05 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Van'da tören düzenlendi.

Van'ın Bardakçı köyündeki Zeve Şehitliği'nde düzenlenen program, Vali İbrahim Taşyapan ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin'in şehitliğe karanfil bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden proğramda Vali Taşyapan, şehitlik defterini imzaladı.

Zeve Şehitliği'nde şehitler için okunan duaların ardından tören Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezinde devam etti.

Van Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından, açılan resim sergisi gezildi.

Kentteki bir otelde verilen yemekte şehit aileleriyle buluşan Vali Taşyapan şunları kaydetti:

"Biz bu topraklarda rahat yaşayabiliyorsak şehitlerimize borçluyuz. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar hepimizin malıdır. Her köşesinde hepimizin hakkı vardır. Savunurken de hep beraber savunduk. Çanakkale'de ki şehitlikte ülkemizin her yerinde şehitler yatmaktadır. Bir gün yine dara düştüğümüz zaman her bir köşesini savunmak için yine hep beraber el ele vereceğiz.

15 Temmuzda vatanımızı nasıl savunacağımızı kadın erkek, genç yaşlı,korkmadan silahların, tankların önüne nasıl atlayacağımızı da hep beraber dosta düşmana gösterdik.

Onun için ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım. Çocuklarımızı da bu duygularla yetiştirmek lazım. Sizler şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarısınız. Her zaman yanınızdayız. Bugün bu vesileyle soframıza davet ettik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.