Van

Erciş'in çehresi değişiyor

17:34 12 Haziran 2017
Erciş'in çehresi değişiyor

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Şirin Yaşar, Erciş'in yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleriyle 2017 yılında şantiyeye, bu çalışmaların tamamlanmasıyla 2018 yılında ise cennete dönüşeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığınca Erciş Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından hayata geçirilen projelerle ilçenin çehresi değişiyor.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Yaşar, Haşmet Bedii Kürüm Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi ve Adnan Menderes Mahallesi'nde yapılacak Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binasının temelini attı.

Yaşar, burada yaptığı açıklamada, ilçede harap durumdaki şehir içi yolların yapımına başladıklarını belirterek, su şebekesi hattı yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla bütün caddelerin asfaltlanacağını söyledi.

Yol yapım çalışmaları kapsamında daha önce Silahtaroğlu Caddesi'ni asfaltladıklarını, şimdi de Haşmet Bedii Kürüm Caddesi'ni asfaltlayacaklarını ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"İlçemizin en önemli ve en işlek caddelerinden biri. Su şebekesi hattının da döşenmesiyle bütün caddelerimizi asfaltlayacağız. Bir kısım ara sokaklarımız var. Onlara parke gerekebilir. Onun dışındaki bütün ana yollarımızı asfaltla kaplayacağız. Böylece Erciş halkının yıllarca bu yollardan çektiği sıkıntı ve çile sona erecek. Tabi 2017 sadece yollarla değil her açıdan Erciş için bir dönüşüm yılı olacak. Bugün kentsel dönüşüm ihalemiz de yapılacak. Erciş 2017'de şantiyeye, 2018'de de cennete dönecek. Bu gördüğünüz asfaltı Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yapıyoruz. Bu vesileyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e ve bütün meclis üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Kendilerine bu talimatı verip bizi kardeş belediye yapan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Bu arada temel atma töreni sırasında yapılan hizmetlerden memnuniyet duyan vatandaşlar teşekkürlerini sundu.

Kaymakam ve Belediye Başkavekili Yaşar'a, incelemeleri ve temel atma töreninde Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Marufoğlu ve Nejdet Karaman, Özel Kalem Müdürü Mehmet İsmail Yüce ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.