Van

Vali Taşyapan, iftarını korucularla açtı

12:57 20 Haziran 2017
Vali Taşyapan, iftarını korucularla açtı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, terörle mücadelede önemli görev üstlenen korucularla iftar programında bir araya geldi.

Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Taşyapan, güvenlik korucularını köylerde ve mahallelerde jandarma ve polis kuvvetleriyle aynı seviyede, onların yanında ve onlarla birlikte, güvenlik hizmeti icra ettiğini söyledi.

Koruculuk sisteminin Türkiye'de uzun yıllardır var olduğunu anımsatan Taşyapan, bu sistemin çok büyük kahramanlar yetiştirdiğini, şehitler ve gaziler verdiğini, bu nedenle kendilerine minnettar olduklarını dile getirdi.

Hükümetin 2016 yılında koruculuk sisteminde yeniden düzenlemeler yaptığını belirten Taşyapan, "Geçici köy korucusuyken güvenlik korucusu adını alan güvenlik unsurlarımız, kendi bölgeleri haricinde başka bölgelerde de görev yapabilme imkanına kavuştu. Emeklilik hakkı tanınan korucularımızın yerine de yakınları korucu yapıldı. Böylelikle korucularımızın yaş ortalaması da düşürülmüş oldu. Yıllardır korucularımızın haklı taleplerinden olan sigorta talepleri de geçtiğimiz aylarda yerine getirildi. Bu düzenlemeden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize, İçişleri Bakanımıza ve Jandarma Genel Komutanlığımıza sizlerin adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeler ile yaşları gençleşen korucular sayesinde, teröre ve teröristlere karşı daha iyi sonuçlar alınacağını dile getiren Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu ülke, bu topraklar, yaşadığımız köyler ve mahalleler, sizlerin, bizlerin, hepimizin. Buralarda hiçbir hıyanete, hiçbir terörist unsura yer ya da yaşama imkanı verecek durumda değiliz. Tüm güvenlik kuvvetlerimiz, devletimizin bütün imkanlarını sonuna kadar kullanarak bu hainler ile mücadele edecek. Bunları inşallah bu topraklardan en kısa sürede köklerini kazıyarak göndereceğiz. Bugün pek çok noktada Hakkari'de, Çukurca'da, Faraşin'de, Tendürek’te ve Kato’da büyük mücadele devam ediyor. Güzel sonuçlar alıyoruz. Bu arada istemesek de şehitlerimiz oluyor. Şehitlerimizi buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Şehitlerimiz bu toprakların mühürleridir. Onları da gönlümüzde, yüreğimizde sonsuza kadar yaşatacağız. Emanetlerini de her zaman başımızın üzerinde taşıyacağız. Devlet olarak onların üzerine kol kanat gereceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.