Van

Çatak'ta çifte bayram

16:52 25 Haziran 2017
Çatak'ta çifte bayram

Çatak ilçesinin Görentaş Mahallesi'nde hayırsever iş adamı Mustafa Tuncil'in yaptırdığı cami, bayram namazıyla hizmete açıldı.

İlçe Müftüsü Günay'ın dua etmesinin ardından camide ilk bayram namazı kılındı. Yapımı tamamlanan Şeyh Muhammed-i Tayyar Camisi'nin açılışıyla, Görentaş Mahallesi'ndeki vatandaşlar çifte bayramı bir arada yaşadı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül, cami yaptırmanın müminlere farz olduğunu belirterek, iş adamı Mustafa Tuncil'e teşekkür etti.

Caminin yapımının tamamlanarak ibadete açıldığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

"Cami ve mescitleri imal etmek başlı başına mümine farzdır, en şerefli iştir. Camiler minberi, mihrabı ve kürsüsü olan, ibadet edilen yerler ve mescitlerdir. Camiler esas itibarıyla toplanılan yerlerdir. Buralarda İslami konular da dahil bütün sosyal ve kültürel meselelerin konuşulabildiği, tartışılabildiği, danışıldığı kutsal yerlerdir. Camilerde toplanılsın, toplu ibadet edilsin. Camimizi koruyalım ona sahip çıkalım. Allah yapanlardan, sebep olanlardan, yardım edenlerden, katkı verenlerden razı olsun. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı da kutluyorum."

Akgül ve beraberindeki heyet, mahallelilerle burada kahvaltıyı yapmasının ardından karakola geçerek askerlerle bayramlaştı.

Açılışa, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, İlçe Müftüsü İlhan Günay, hakimler, savcılar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.