Van

Van Büyükşehir Belediyesinden 10 milyon liralık yatırım

16:39 30 Haziran 2017
Van Büyükşehir Belediyesinden 10 milyon liralık yatırım

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, kentin kırsal kalkınmasını sağlamak amacıyla 10 milyon liralık yatırımı hayata geçirecek.

Yapılan yatırımlarla tarımsal ve hayvansal üretimi artırmayı hedefleyen Van Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelere sondaj kuyuları, göletler ve sulama kanalları inşa ediyor.

Yürütülen sondaj çalışmaları sonucunda 11 noktada suya ulaşılarak 71 kilometre uzunluğunda kapalı ve açık beton kanal yapılacak.

Yerinde kalkınma ilkesiyle çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, 2017’de program çerçevesinde 9 açık sistem sulama projesi, 11 kapalı sistem sulama projesi ve hayvan içme suyu projesi hayata geçirecek.

Sondaj çalışması ve yeşillendirme çalışmalarının ardından enerji sıkıntısı yaşanan noktalara ise güneş enerjili çözümler getirilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, kırsal bölgelerin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve hayvancılığa destek verdiklerini kaydetti.

Yapılan çalışmalar ile hayvancılık faaliyetlerinde artış gözlendiğini aktaran Yalçın, "Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılında 13 ilçede 10 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz. Tarımın güçlü olması, çiftçimizin, üreticimizin kazanması gerekiyor. Van'da üreticiyi desteklemek, ürün verimini ve çeşitliliğini arttırmak amacıyla çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç duyulan yerleşim yerlerinde sulama yatırımlarını gerçekleştireceklerini vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Kentimizin tarımsal ve hayvansal üretiminin gelişmesi için yatırımlardan kaçınmıyoruz. Yeter ki doğru iş yapalım, yaptığımız yatırım doğru kullanılsın. Üretime katkısı olsun, köylüye çiftçiye faydamız olsun. Ekiplerimiz, sulama kanallarının yanı sıra göletler ve sondaj çalışmaları da yapıyor. Bu çalışmalarda enerji sıkıntısı yaşayan alanlara güneş enerjili çözüm de getiriyoruz. Ayrıca ağaçlandırma desteğimizde söz konusudur. Yani toprağı suyla buluşturup köylünün yüzünü güldürüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.