Van

19 Eylül Gaziler Günü

11:28 19 Eylül 2017
19 Eylül Gaziler Günü

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Doğramacı mesajında, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermediğini belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz’da da ülkenin her karış toprağında yeni bir kurtuluş ve cumhuriyete sahip çıkma kahramanlığı göstererek onlarca şehit ve gazi verdiğini hatırlatan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar bağımsız yaşatmak, vatanın bütünlüğü ve ulusal birliğimizi korumak uğruna gazi ve şehit olan evlatlarımız ile aileleri en kutsal emanetlerimizdir. Onlara sahip çıkmak, onların huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal ve gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan tüm şehitlerimizi saygıyla, gazilerimizi şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, aramızda bulunanlara huzur, sağlık ve mutluluk diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.