Van

Van YYÜ'de oryantasyon eğitimi

16:44 20 Eylül 2017
Van YYÜ'de oryantasyon eğitimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi verildi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada, tüm öğrencilere cep telefonu numarasını vererek bir sıkıntıları olduğunda öğrencilerin kendisini aramasını istedi.

Öğrencilerden terör örgütlerinden uzak durmalarını isteyen Battal, YYÜ'yü kazanıp kaydını yaptıran öğrencilerin artık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesinin bir ferdi olduğunu belirtti.

Battal, aile kavramını bilinçli olarak kullandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Zamanla gerçekten bir aile olduğumuzu anlayacaksınız. Üniversitemize gelen öğrencilerimiz diğer üniversitelerden birçok farkımızı göreceksiniz. Sizler istediğiniz zaman ailenizin bir üyesi gibi bize ulaşabilirsiniz. Sizler için her türlü imkanımız var üniversitede. Kimseye ihtiyaç duymayacaksınız YYÜ'de. Sizi bir konuda da uyarmak istiyorum. Sizi kötü yola sevk edecek kişilerle dostluk kurmayın. Sıkıntınız olduğunuzda biz buradayız bize gelin. Terör örgütlerinden uzak durun, onları yanınıza yaklaştırmayın. Anne babalarınız sizi vatana, millete ve ailenize hayırlı işler yapasınız diye gönderdi. Sizde bu güzel Van'ımızda ve üniversitemizde eğitiminizi tamamlayıp bu ülkeye hizmet etmeye yönelin."

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan ise her dönem yeni gelen öğrencilerle birlikte hocalarında aynı heyecanı yaşadığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da Van'ın 85 noktasında çekilen "Bizim Eller" adlı şarkının klibini izleterek üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Van'ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı.

Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık'ın verdiği mini konserle devam eden program, öğrencilere ilgili kurum ve birimlerle ilgili bilgiler verildi.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, dekanlar ve öğretim üyeleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.