Van

Van Büyükşehir Belediyespor'da altyapı Şipal'e emanet

13:18 27 Eylül 2017
Van Büyükşehir Belediyespor'da altyapı Şipal'e emanet

Van Büyükşehir Belediyespor altyapısının başına Teknik Direktör Nevzat Şipal getirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, TFF 3. Lig 2. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor, altyapısı için tecrübeli isim Nevzat Şipal ile anlaştı.

Gelecek için altyapıya büyük önem veren kulüp altyapıyı 5 yıllığına Şipal'e teslim etti.

Şipal, takıma futbolcu yetiştirmek için canla başla çalışacaklarını söyledi.

Bir takımın başarısının altyapıdan geçtiğini belirten Şipal, "Başarı isteniliyorsa bunun yolu da altyapıdan geçer. Şimdi Van'da ve çevre kentlerde bir tarama yapacağız. Dolayısıyla çok sıkı bir çalışma bizi bekliyor. Altyapıdan A takıma futbolcu göndererek görevimizi en iyi şekilde icra etmek istiyoruz." dedi.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım ise altyapının emin ellere teslim edildiğini belirterek başarı için alt yapının önemli olduğunu vurguladı.

Kent fubolunun gelişmesi için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını anlatan Çalım, şunları söyledi:

"Kulüpler için transferler bir gereksinimdir. Transferlerde her zaman istediğini bulmak zordur. Kulüpler içinde ayrıca ağır maliyetler oluşturuyor. Bundan dolayı altyapıya önem vermeniz gerekir. Bizde bu önemin farkında olarak Nevzat Şipal hocayı altyapılardan sorumlu olarak getirdik. Vanspor'a bırakmak istediğimiz en büyük miras, çok iyi bir altyapıdır. Burada unutulmaması gereken konu ise Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu'nun spora ve sporcuya desteğidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.