Van

Iğdır'da doktorun bıçaklı saldırıda yaralanması

18:03 29 Eylül 2017
Iğdır'da doktorun bıçaklı saldırıda yaralanması

Erciş Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları Iğdır'da bir doktorun bıçaklı saldırıda yaralanmasına tepki gösterek, yaptıkları açıklamayla saldırıyı kınadılar.

Erciş Devlet Hastanesini Başhekimi Bahadır Öndeş, Iğdır Devlet Hastanesi'nde bir hekime yapılan saldırıyı kınadıklarını, adli makamlara intikal eden olayı yakından takip etiklerini söyledi.

Baş hekim Öndeş yaptığı açıklamada "Ülkemizde her yıl 10 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Ne yazık ki bu şiddet daha önce bir çok kez karşılaştığımız gibi ölümle bile sonuçlanabiliyor. Daha dün Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Serkan Yarımoğlu bu şiddetten nasibini aldı. Arkadaşımız polikiliniğinde görev başındayken bir hastası tarafından bıçakla yaralanmıştır. Yaşamının 20 yılını eğitime vermiş yoğun yıpratıcı ve zorlu tıp ve uzmanlık eğitiminin sonunda vatanına hizmet için Iğdır iline gelmiş ve bir yıldır burada hizmet veren bir hekime yapılanlar her şeyden önce vicdana sığmamaktadır." diye konuştu.

Sağlık çalışanları olarak yaptıkları işin kutsallığının farkında olduklarını belirten Öndeş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bizler kimseyi dil, din, ırk farkı gözetmeden tedavi etmeye söz vermiş bir topluluğuz. Biliniz ki bundan dolayı kimseden takdir beklemiyoruz. Ama yaptığımız mesleğe saygı beklemek çok da bir istek olmasa gerek. Peki bu şiddetin önüne nasıl geçeceğiz? Burada sadece birkaç küçük detaydan bahsedeceğim. Hastanelerin de birer kamu kuruluşu olduğu gözönünde bulundurulduğunda hastane ve acil servis girişlerine x-ray cihazları yerleştirilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Bu sayede bu tür yaralamaların önüne geçilebilecektir. Bu şiddetin önlenmesinde en büyük rollerden biri de basın mensuplarına düşmektedir. Her akşam haber bültenlerinde bu olayları insanlarda özenti yaratabilecek şekilde sunmaktan vazgeçmelisiniz ve işin en önemli kısmı sözlü fiili şiddete başvuranların en ağır ve caydırıcı şekilde cezalandırılmalarıdır. Bu sebepten sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Erzurum'da tedavisi devam eden meslektaşımıza acil şifalar ve ailesine geçmiş olsun diyorum."








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.