Van

Van depreminin 6. yılı

13:55 23 Ekim 2017
Van depreminin 6. yılı

"İlimizde yaşanan depremin ardından halkımız kenetlenerek güzel bir kardeşlik örneği sergilemiştir. Ülkemizin dört köşesinde yaşayan bütün milletimiz, gerek maddi yardımları, gerek duaları gerekse de manevi destekleriyle Van halkının yanında yer almış ve yaraların bir an önce sarılması için inanılmaz bir güç birliği oluşturmuştur. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için özellikle okullarımızda olası depremlerde nasıl hareket edilmesiyle ilgili bilgiler verilmektedir. Bunun yanında halkımıza sağlam ve güvenilir yaşam alanları inşa ediyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını halkımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için kullanmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle ilçemizde kentsel dönüşüm başlatmış bulunuyoruz. Son olarak yaşanan depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, aynı acılarının bir daha yaşanmamasını niyaz ediyorum."

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, 23 Ekim Van depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Doğramacı, 23 Ekim 2011’de Van’da yaşanan yıkıcı depremin 6’ncı yılını geride bıraktıklarını anımsatarak, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı diledi.

Yaşanan felaketin hemen ardından tüm ülkenin Van’a sahip çıktığını hatırlatan Doğramacı, şöyle devam etti:

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.