Van

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

21:47 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet pastasının kesilmesinin ardından Elazığ'ın önemli kültürel etkinliklerinden "Kürsübaşı" ile Van'ın kültürel etkinliklerinden "oturma gecesi" sunuldu.

Van Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen resepsiyonda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile davetlileri karşıladı.

Vali Zorluoğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılının kutlu olmasını dileyerek, toplumun tüm kesimlerinden konuklarla bir araya geldiklerini söyledi.

Van'ın tüm kesimleriyle bir arada olduğunu dile getiren Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Baştacımız şehit ailelerimiz, gazilerimiz, gazi yakınlarımız, polisimiz, jandarmamız, sporcularımız öğretmenlerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz hepsi bir arada. Kürsübaşı, Harput'un özel bir kültürü, Van'da da oturma gecesi var. İkisini bu gece bir araya getirdik. Çok güzel bir gece yaşadık. Farklı renkler bir arada çok güzel bir resim oluşturdu. İşte Türkiye bu, Cumhuriyet bu."

Resepsiyona, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ve eşi, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve eşi, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları, kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.