Van

Gürpınar Belediyesi karla mücadeleye hazır

17:17 06 Kasım 2017
Gürpınar Belediyesi karla mücadeleye hazır

Gürpınar Belediyesi ekipleri, kış sezonu öncesi karla mücadele hazırlıklarını tamamladı.

Soğuk havanın etkili olduğu ilçede, olası bir kar yağışında yolların kapanmaması için belediye ekiplerince gerekli tedbirler alındı.

Bu kapsamda karla mücadelede görev alacak iş makinelerinin bakım ve onarımını tamamlandı ve görevli personel yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı da personelle bir araya gelerek, kış boyunca sürdürülecek çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

Karla mücadelede, üç aşamalı bir eylem planıyla hareket edeceklerini ve çalışmaları diğer kurumlarla koordineli şekilde yürüteceklerini dile getiren Doğramacı, şunları kaydetti:

"Kış aylarında en çok karşılaşılan sıkıntılardan biri asılsız ihbarlardır. Bununla ilgili de gerekli önlemleri aldık. Asılsız ihbarlarla ilgili bütün muhtarlarımıza yazı göndereceğiz. Asılsız ihbar yaptığını tespit ettiğimiz kişiyle ilgili işlem başlatacağız. Hazırlıklarımız kapsamında önce bütün kronik rahatsızlığı olan hastalarımızı tespit ederek bunların bir listesini hazırlayacağız. Yine hamile kadınlarımızın doğum öncesi hastanelere naklini sağlayacağız. Bunun için Toplum Sağlığı Merkezi, Van Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekipleriyle koordineli şekilde çalışacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.