Van

Irak-İran sınırındaki deprem

13:53 13 Kasım 2017
Irak-İran sınırındaki deprem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Irak-İran sınırındaki deprem nedeniyle Kerkük, Süleymaniye, Politeknik, Halepçe, Selahattin, Koya ve Germiyan üniversitelerinin rektörlerine "geçmiş olsun" mesajı gönderdi.

Van YYÜ'den yapılan açıklamaya göre, 400'e yakın Iraklı öğrencisi bulunan üniversite, depremde zarar gören vatandaşlara yardım için harekete geçti.

Irak'taki üniversite rektörlerine "geçmiş olsun" mesajı gönderen Rektör Battal, üniversite senatosunu da toplayarak, depremde ailesi zarar gören öğrencilere destek konularını görüşeceklerini kaydetti.

Irak'a gitmek isteyen öğrencileri olması durumunda otobüs kaldıracaklarını bildiren Peyami Battal, "Kerkük, Süleymaniye, Politeknik, Halepçe, Selahattin, Koya ve Germiyan üniversitelerinin rektörlerine mesaj göndererek, geçmiş olsun dileklerimizi ve yardıma hazır olduğumuzu ilettik. Depremde ailesi zarar gören öğrenciler için üniversite senatosunda nasıl destek olunacağı konularını görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.