Van

Kur'an kursu öğreticisinden örnek davranış

15:26 13 Kasım 2017
Kur'an kursu öğreticisinden örnek davranış

Çatak ilçesinde Kur'an kursu öğreticisi Zeynep Hasar, bir süre önce yolda gördüğü anne ve 7 yavru köpeğe sahip çıkarak tedavilerini yaptırdı.

İlçenin Adnan Menderes Mahallesi'nde yol kenarında anneleri ile aç ve hasta olan 7 yavru köpeği gören Hasar, mahallede yaşayan Rıdvan Keyifli ile süt, balık ve çevreden buldukları artık yemeklerle köpekleri beslemeye başladı.

Köpeklere bir süre bakan Hasar, daha sonra hayvanları gönüllü vatandaşlarla Van'daki bir veteriner kliniğine göndererek tedavi ettirdi.

Hasar, yaptığı açıklamada, mahallelilerin köpeklerden rahatsız olduğunu ve bu nedenle hayvanlara sahip çıktığını belirterek, şunları ifade etti:

"Köpekleri korumaya aldık. Annenin küçük sıyrıkları vardı. Hayvanlar halsiz ve açtı. Bazı yavrular enfeksiyon kapmıştı. Gönüllülerle bunları Van'a gönderip tedavilerini sağladık. Şimdi durumları iyi. Yavrular büyüdükten sonra yeni yuvalarına gönderilecekler. Kur'an kursu öğreticisi olarak bütün Çatak halkının hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyorum. Özellikle kışın hayvanların aç kalmaması için kapılarının önüne en azından atık yemekleri bıraksınlar. Bu güzel ilçemizde bütün canlıları korumaya davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.