Van

Van YYÜ Rektörü Battal'ın Ürdün ziyareti

12:55 27 Kasım 2017
Van YYÜ Rektörü Battal'ın Ürdün ziyareti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ürdün ziyaretini değerlendirdi.

Van YYÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Battal, geçen hafta Ürdün'e 5 günlük bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Artık İslam dünyalarının bilimsel yetkinliğe sahip çalışmalar yapması gerekiyor' sözü üzerine ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Battal, "Ziyaretimizde öğrenci alışverişi, öğretim elemanı değişimi, Mevlana ve Erasmus Plus programları kapsamında görüşmeler gerçekleştirdik. Bu kapsamında Ürdün'deki 6 üniversiteyle protokol imzaladık. Protokolle Ürdün'deki üniversitelerle ilişkilerimiz sıkılaşacak. Ziyaretimizde şunu gördük ki Ürdünlüler, ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı çok seviyor."

Bu anlamda ziyaretin çok anlamlı olduğunu ve aynı zamanda Ürdün Tarım Bakanı ile de görüştüklerini kaydeden Battal, görüşme sonucu bakanlığın yakında üniversiteye elemanlar göndereceğini ifade etti.

Protokol kapsamında önümüzdeki yıl nisan ayında Arap coğrafyasındaki üniversitelerin temsilcilerinin olduğu bir toplantıyı Van'da gerçekleştireceklerini bildiren Battal, "Aynı bölgeleri paylaştığımız için sorunlarımız ortak ama onların daha spesifik sorunları var. Bu ilişkilerimizi etkin şekilde geliştirme açısından geç kaldık. Fakat hızlı bir şekilde el ele vererek ortak çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.