Van

Van YYÜ ile Urmiye Üniversitesi arasında işbirliği

12:25 19 Aralık 2017
Van YYÜ ile Urmiye Üniversitesi arasında işbirliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığındaki heyet, İran Urmiye Üniversitesi Tekno Kentinde üniversiteye tahsis edilen ofisi teslim aldı.

Battal, Van YYÜ Tekno Kent AŞ Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ve Van Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adnan Selçuk ile İran'a gitti.

Ziyarette, Urmiye Üniversitesi Tekno Kenti ile imzalanan işbirliği anlaşmasıyla Van YYÜ'ye tahsis edilen ofisi teslim alan Battal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İran ziyaretinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Battal, Urmiye Üniversitesi ile çeşitli alanlarda imzaladıkları ve süresi dolan protokolleri yenilediklerini, üniversite bünyesindeki tekno kentte kendilerine tahsis edilen ofisi teslim aldıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Urmiye Üniversitesi, bize tekno kentlerinde bir ofis tahsis etti. Bunun karşılıklı protokollerini imzaladık ve artık bizim Urmiye'de bir ofisimiz var. Akademisyenlerimiz gidip orada çalışma yapabilirler. Ayrıca iş adamlarımız da bu ofisten faydalanabilir, orada çalışmalarını yürütebilirler. İnşallah bu, iş adamlarımız arasında da bir diyaloğa dönüşecek. Ayrıca çok önemli bir karar daha aldık. Birlikte inovasyon ve Ar-Ge fuarı yapmaya karar verdik. İki ülkede de çok yetenekli bilim insanları, önemli çalışmaları olan insanlar var, dolayısıyla bunlardan müteşekkil bir ortak fuar yapacağız. İnşallah kısa sürede yapacağız bu işleri."

Ziyarette ayrıca Mevlana Programı çerçevesinde anlaşmalar imzaladıklarını dile getiren Battal, "Uluslararası Mevlana Sempozyumumuzu kaldığı yerden devam ettireceğiz. Haziran ayında yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra ortak sportif faaliyetler yapacak, ortak projeler üzerinde durup hayata geçireceğiz. Bundan sonraki projelerimizi daha etkin sürdürme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.