Van

Van YYÜ'de İran'la denklik toplantısı

14:39 27 Aralık 2017
Van YYÜ'de İran'la denklik toplantısı

Aralarında İran Erzurum Başkonsolosu ve İran Dini Lideri Hamaney'in yurt dışı öğrenci danışmanının da olduğu bir heyet Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti.

İran Erzurum Başkonsolosu Hasan Dibban Uran, İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı öğrencilerle ilgili danışmanları Mohammad Ali Nezamzadeh, Mohsen Fayyazi ve Kültür Ataşesi Hussen Gasmi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine (Van YYÜ) geldi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında düzenlenen toplantıda, sağlık bilimleri alanında denklik konusu masaya yatırıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Battal, İran'la sağlık bilimleri bölümleri ile ilgili denklik konusunda yazışmalarının ve görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Battal, şunları söyledi:

"Normal bölümlerle ilgili bir sorunumuz yok. Ama sağlık bilimleri ile denklik sorunu vardı. Bu kapsamda uzun süredir İran nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyorduk. Resmi yazışmalarla durumu İran Cumhurbaşkanlığına kadar ulaştırmıştık. İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı öğrencilerle ilgili danışmanı konuyla ilgili ön çalışma yapmak üzere üniversitemize geldi. Çalışmalar devam ediyor ve sonraki aşamada bir heyet daha gelecek. Gelecek olan heyet çalışmalarını tamamlayıp denklik sorunu çözüldüğünde İran'dan çok sayıda sağlık bilimleri öğrencisi alacağız. Bu şekilde hem üniversitemize hem de Van'ımıza önemli bir katkı sunmuş olacağız."

Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar ve yüksek okul müdürleri de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.