Van

Van'da seyyar satıcı operasyonu

13:54 08 Ocak 2018
Van'da seyyar satıcı operasyonu

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, seyyar satıcılara yönelik çalışma başlattı.

Büyükşehir ile İpekyolu Belediye Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında Vali Mithat Bey Mahallesi'nde araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyen, sağlıksız ve denetimsiz gıda satan seyyar satıcılar bölgeden kaldırıldı.

Denetimler sırasında el konulan tezgahlar, tutanak karşılığında İpekyolu Belediyesi'ne ait depoya götürüldü.

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyyar satıcıların Van'da kronikleşmiş bir sorun olduğunu ifade etti.

Denetimsiz ve sağlıksız gıdalar satarak vatandaşların sağlığını olumsuz etkileyen seyyar satıcıların aynı zamanda kaldırım ve yolları da işgal ettiğini belirten Sevinç, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana seyyar satıcı sorununu çözmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kentte seyyar satıcılar için semt pazarları kurduklarını anımsatan Sevinç, şöyle konuştu:

"İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü civarındaki seyyar satıcıları bugün İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yaptığımız çalışma kapsamında kaldırdık. Van'da 100 kişiden 99'unun en büyük sorun olarak gördüğü bu alandaki seyyar sorununu çözdük. Vatandaşa sağlıksız ve denetimsiz gıda satılmasını engelledik. Seyyar satıcılarımızı kurduğumuz semt pazarlarına yönlendiriyoruz. Seyyar sorununun tamamen çözülmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Van Büyükşehir Belediyesi olarak Erciş'ten Özalp'e, Bahçesaray'dan Gürpınar'a kadar tüm sorunlarla ilgileniyoruz. Büyükşehir olarak ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.