Van

Van'da "Peynirciler Çarşısı" restore edilecek

16:10 09 Şubat 2018
Van'da "Peynirciler Çarşısı" restore edilecek

Van'da Cumhuriyet döneminde yapılan tarihi "Peynirciler Çarşısı" belediye tarafından restore edilecek.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından mayıs ayında başlatılacak restorasyon çalışmalarıyla çarşı tamamen yenilenecek.

4 milyon lira harcanması beklenen çalışmalar, 4 ay içerisinde tamamlanacak.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Hakan Özkök, çarşının Cumhuriyet döneminden kalan nadir yapılardan biri olduğunu söyledi.

Çarşının mevcut durumuyla kötü bir görüntü oluşturduğunu aktaran Özkök, şunları kaydetti:

"Fiziki şartları yetersiz ve hijyen açısından çeşitli riskler bulunuyor. Ayrıca peynirci dükkanlarının hemen yanında bulunan sakatatçılar da sağlık ve görüntü anlamında olumsuzluklar barındırıyor. Van Büyükşehir Belediyesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde de bu olumsuzluklar rapor haline getirilerek sakatatçıların ayrı bir yere taşınması gerektiği karara bağlanmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ışığında büyükşehir belediyemiz, vatandaşların güvenli ve hijyenik gıdaya ulaşması, çarşının da kötü görüntüden arındırılarak marka değeri olan bir yapıya dönüştürülmesi için örnek bir çalışmanın startını verdi."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.