Van

Doğalgazlı seralarda yetiştirilen çiçekler Van'ı renklendirecek

11:41 22 Şubat 2018
Doğalgazlı seralarda yetiştirilen çiçekler Van'ı renklendirecek

Van Büyükşehir Belediyesi'nin, doğalgazlı seralarda sıfırın altında 15 derecede yetiştirdiği çiçekler, baharla birlikte Van'ın cadde ve sokaklarını süsleyecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri görevlendirme yapılmasının ardından her geçen gün hizmet kalitesini artırıyor.

Daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak amacıyla alt ve üst yapı hizmetlerine ağırlık veren belediye, yaklaşan bahar mevsimiyle hazırlıklarını da sürdürüyor.

Bu kapsamda Süphan Mahallesi'nde 25 bin metrekare alan üzerine doğalgazlı seralar kuran belediye, tüm teknolojik imkanları kullanarak süs bitkileri üretiyor.

25 işçinin istihdam edildiği seralarda üretilen çiçekler, nisan ayıyla birlikte Van ve bölge illerin cadde ve sokaklarına renk katacak.

Doğalgazlı seralarda 20'ye yakın süs bitkisi yetiştirdiklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Harun Tutar, kendi iş güçleriyle ürettikleri süs bitkilerinin belediyeye ekonomik anlamda da katkı sunacağını söyledi.

Tutar, 1 Ocak itibarıyla sıfırın altında 15 dereceye varan sıcaklıklarda çiçek tohumlarının dikimine başladıklarını anımsatarak, "Şu anda tohumlarımız filiz verip çiçek açmaya başladı. Amacımız belediyemiz için büyük bir külfet olan çiçek alımının önüne geçmek. Çünkü süs bitkileri oldukça pahalı. Biz bu yıl hizmete açtığımız doğalgazlı seralarımızla bunun önüne geçtik. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak yetiştirilen bu çiçekleri nisan ayında Van'ın cadde ve sokaklarıyla buluşturacağız. Ayrıca çevre illerden de talep olursa onlara da süs bitkileri göndereceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.