Van

Çatak'ta dereler temizlendi

15:39 25 Şubat 2018
Çatak'ta dereler temizlendi

Van'ın Çatak ilçesinde, "Haydi Çatak, Hep Birlikte Geleceğimize Sahip Çıkalım" kampanyası kapsamında, ilçeye hayat veren Sorkin ve Norduz derelerinde temizlik çalışması başlatıldı.

Çatak'ta, derelerin temizlenmesi için Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül'ün öncülüğünde "Haydi Çatak, Hep Birlikte Geleceğimize Sahip Çıkalım" kampanyası başlatıldı.

Cami hoparlörleri ve polis araçlarından anonslar yapılarak ve afişlerle duyurulan kampanya, kurum amirleri, askerler, polisler, güvenlik korucuları, belediye çalışanları, öğrenciler ve ilçe halkının katılımıyla Yatılı Bölge Okulu bahçesinde başlatıldı

Katılımcılar, okul bahçesinde poşet ve eldiven dağıtılmasının ardından dere kenarına inerek, temizlik yaptı.

İş makinelerinin de katıldığı çalışmada, derenin içine giren işçiler dipteki çöpleri topladı.

Akgül, yaptığı açıklamada, temizlik çalışmalarına katılanlara teşekkür etti.

Bu duyarlılığın sürekli olması gerektiğini dile getiren Akgül, şunları kaydetti:

"Bu sadece farkındalık oluşturmak için yaptığımız bir faaliyet. Bundan sonra asıl önemli olan kirletmemek. Zaten kirli alanları temizleyeceğiz. İstedik ki gönüllülüğün esas olduğu bu çalışmaya 7'den 70'e herkes katılsın. Kampanyamız kapsamında çalışmamıza ilgi çok iyiydi. İnşallah bu çalışma herkese örnek olur. Herkes kendi ailesiyle çevre temizleme faaliyetine katılmış olur ve bundan sonra Çatak'ın dereleri temiz akmaya devam eder. Su hayattır diyoruz. Suyu kirletmemeliyiz çünkü kirli olursa o zaman içinde yüzme öğrenen çocuklarımız, doğa sporları yapan gençlerimiz zarar görür. Ayrıca bu suyu tarımsal faaliyetlerde kullanıyoruz. Turistler geldiğinde deremizi temiz görmeli. İnşallah bugün derelerimizi güzel bir şekilde temizledikten sonra bir daha kirletmeyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.