Van

YYÜ'de "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri

19:40 05 Mart 2018
YYÜ'de "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) "100. Yılda 100 Etkinlik" sloganıyla başlatılan etkinlikler kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi öncülüğünde "Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri düzenlendi.

Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle etkinliklerin yapıldığını belirtti.

Düzenlenen seminerlerin önemli olduğunu ifade eden Battal, "Bu yıl ki faaliyetlerimiz Van'ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenmektedir. Öğrencilerimizin ufkunu artırdığımızda ülkemizin geleceğinin sizlerle daha güçlü olacağına inanıyoruz. Bu açıdan da sizlere değer veriyoruz. Bu kapsamda düzenlenen faaliyetleri destekleyeceğiz." diye konuştu.

Yapılan yatırımlarla üniversitenin Türkiye'de cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Battal, Van YYÜ'nün Türkiye'de en yaşanabilir, her yönüyle hayati fonksiyonlar ile kültürel ve sosyal faaliyetlerin etkin şekilde sürdürülebilen bir üniversite olduğunu kaydetti.

Battal, "Kütüphanemiz de birkaç ay sonra tamamlanacak. Bütün bunları dikkate aldığımızda Van YYÜ artık Türkiye'de cazibe merkezi haline gelmiş bir üniversitedir." dedi.

Program, Prof. Dr. Harun Tunçel'in, "Van'da Örneklerle Yer Adı Değişikliği" semineri vermesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.