Van

Hedef: Her eve Van Kedisi

13:40 06 Mart 2018
Hedef: Her eve Van Kedisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Van Kedisi neslinin sürekliliğinin sağlanması ve korunması çalışmalarında, kentte her evde bir Van Kedisi olması hedefiyle proje başlattı.

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, Van Kedisinin dünyada ender bir tür olduğunu belirtti.

Van Kedisinin neslinin sürekliliğinin sağlanması ve korunması çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ve bu noktada umutlu olduklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bu anlamda çok yol aldık. 4-5 yıl öncesine oranla şimdi kendimizi çok daha rahat hissediyoruz. Hedefimiz her eve bir Van Kedisidir. Biz bu hedefimizi tutturana kadar çalışmalara devam edeceğiz. Van Kedisini dünyada tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kedilerin ırk özelliklerine göre bakımları, yaşatılması, toplum içinde bulunmaları konusunda her türlü gayreti gösteriyoruz."

Kaya, merkezde 2018 yılının ilk yavrularını almaya başladıklarını dile getirerek, bu yıl önceki yıllara oranla daha iyi verim aldıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.