Van

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

16:19 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Doğramacı, mesajında, vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin 'Şehitler Günü'nü idrak etmenin hüznünü ve gururunu yaşadığını ifade etti.

Doğramacı, şunları kaydetti:

"Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir. Çanakkale'yi bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yer olarak hafızalarımıza kazdık. Bu duygu ve düşüncelerle Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde mukaddes vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.