Van

VEDAŞ, 2018 projelerini tanıttı

14:04 27 Mart 2018
VEDAŞ, 2018 projelerini tanıttı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) projelerini tanıttı.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen VEDAŞ Müdürü Emrullah Okuducu, en büyük amaçlarının müşteri memnuniyeti, kaliteli ve sürekli enerji sağlamak olduğunu söyledi.

Ortaya koydukları hedeflere 2020 yılında ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Okuducu, bu kapsamda 2017'de birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Okuducu, yatırımlarını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) üzerinden yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"2016-2020 yılları arasında EPDK'nın toplamda belirlemiş olduğu yatırım bedeli 350 milyon lira. Bu da yıllık ortalama 70 milyon liraya tekabül ediyor. Fakat biz bu rakamları geçtik. 2017'de 131 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Ömrünü tamamlamış şebekelerin yenilenmesi, enerji hatlarının yer altına alınması, yetersiz trafoların yeterli hale getirilmesi, yeni enerji hatlarının yapılması ve eski enerji hatlarının yenilenmesi gibi birçok çalışma yaptık.

Sadece 2017'de 214 kilometre enerji nakil hattı, 42 kilometre yeraltı şehir şebekesi, 176 kilometre havai şehir şebekesi, 176 kilometre köy şebekesi, 62 kilometre aydınlatma şebekesi, 241 köy ve mahallede biz bu çalışmaları yaptık."

2018 yatırım faaliyetleri hakkında da bilgi veren Okuducu, bölge genelinde 230 milyon liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Şirketin finans durumunu göz önünde bulundurarak bağlı illeri de kapsayan bu yatırımı gerçekleştirmek istediklerini aktaran Okuducu, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de hayata geçirilecek çalışmalarla enerji kesintilerinin önüne geçeceklerini söyledi.

Soru-cevap bölümüyle tamamlanan toplantıya VEDAŞ Van İl Müdürü Beytullah Özbayram, Tüketici Hizmetleri Grup Müdürü Fatih Talay, Yatırım Grup Müdürü Orhan Gültepe, EPID Grup Müdürü Mehmet Alemdağ ve Sistem İşletme Grup Müdürü Erdener Özeler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.