Van

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması

17:31 29 Mart 2018
TÜBİTAK Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması finali Van'da yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andıç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, toplumların artık projelerle birbirleriyle yarıştığını belirterek, ekonomik kalkınmanın da projelere bağlı olduğunu ifade etti.

Proje üreten neslin yetişmesinin önemli olduğunu kaydeden Battal, şöyle konuştu:

"Bu bir süreçtir, sadece kararlı olun, başarılara odaklanın. Bu potansiyel hepinizde var, bunu görebiliyoruz. Bu süreçte ülke olarak önemli bir noktada yer alıyoruz. Projeler için bütün eğitim camiası büyük bir gayret gösteriyor. Bundan sonra kaliteye vurgu yapacağız. Projeleri hazırlarken üniversitelerden mutlaka yararlanın. Tecrübelerden istifade edin."

Programın sonunda Ağrı, Bitlis, Hakkari, Batman, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinde öğrenciler tarafından hazırlanan 80 projeden 14'ü ödüle layık görüldü.

Programa, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Şahin, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.