Van

Başkale'de 70 bin meyve ağacı fidanı dağıtıldı

10:22 06 Nisan 2018
Başkale'de 70 bin meyve ağacı fidanı dağıtıldı

Başkale Belediyesi ilçede 2 yıl içinde 70 bin meyve ağacı fidanı dağıttı.

Başkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen projede her vatandaşa 4 fidan verildi.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, fidan dağıtım alanını gezerek vatandaşlara kendi eliyle fidan dağıttı.

Başkale'yi meyve ilçesi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Öztürk, ilçede ağaç sayısı az olduğu için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öztürk, "Projemizle Van ilinin elma ve kiraz ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. İlçemizde hedefimiz 500 bin meyve ağacı. İmkanlar başka yerlere teröre aktarılmadığı sürece Allah'a şükür belediyenin imkanları hizmet yapmak için yetiyor. Başkale için her türlü hizmet yapmaya hazırız gücümüz de yetiyor. Devletimiz de güçlü vatandaşlarımız da arkamızda olduğu sürece her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

Merkez Tepebaşı mahallesi muhtarı Mikail Kaya, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Öztürk'e teşekkür ederek, "Muhtarlar ve halk olarak bizler belediyenin hizmetlerinden çok memnunuz. Özellikle meyve ağacı projesi bizleri çok mutlu etti." dedi.

Vatandaşlar alanda fidanları teslim alırken, belediye ekipleri de ağaç dikimi ve bakımı konusunda yöneltilen soruları cevaplıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.