Van

Edremit'e 45 bin ağaç ve fidan dikilecek

17:10 06 Nisan 2018
Edremit'e 45 bin ağaç ve fidan dikilecek

Edremit Belediyesince ilçenin çeşitli bölgelerine 45 bin ağaç ve fidan dikimine başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli'nin ilçede başlattığı projelendirme çalışmalarının tamamlanmasına az bir süre kala peyzaj düzenlemeleri de sürüyor.

İlçenin yeşilliğinin korunması yolunda hiçbir ağacın kesilmesine izin vermeyen Kaymakam Çiçekli, kaldırılması zorunlu olan bazı ağaçların da okul bahçelerine taşınmasını ve yerlerine peyzaja uygun ağaçların dikilmesi için talimat verdi.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda, bahar aylarının da gelmesiyle yeşil bir Edremit için seferber olan belediye, ağaç ve fidan dikimine başladı.

Sahil bandı, mesire alanları, prestij cadde, parklar, yol, kaldırım ve refüjler başta olmak üzere ilçenin her noktasında ağaç ve fidanlar toprakla buluşturuluyor.

Mazi, ıhlamur, akasya, mavi ladin, spiral mazi, at kestanesi ve katalyadan oluşan toplam 45 bin ağaç ve fidanın 20 bini vatandaşlara dağıtılmaya başlanırken bir taraf da ilçenin çeşitli noktalarına dikilmeye başlandı.

Çiçekli, çevrenin korunması ve yeşile özen verilmesi hususuna önem verdiklerini ifade etti.

Gelecekte daha fazla yeşil alana sahip bir Edremit için çalıştıklarını aktaran Kaymakam Çiçekli, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi teslim ettiğimiz çocuklarımıza yeşil bir Edremit bırakmak için büyük gayretler sarf ediyoruz. Bu anlamda ilçemizi baştan aşağı yeşillendiriyoruz. Bu yeşili daha da arttırmak adına bu yıl 45 bin ağaç ve fidanı toprakla buluşturacağız. Edremit, yeşili ve mavisi ile bölgenin en gözde yerleşim yeridir. Bizde ilçenin güzelliğini mavisiyle bütünleştiren bu yeşilli korumak ve daha da arttırmak adına her türlü önlemimizi alarak gerekli adımları atıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.