Van

Van'da okul bahçeleri ve park alanlarına 16 spor sahası

18:51 06 Nisan 2018
Van'da okul bahçeleri ve park alanlarına 16 spor sahası

Tuşba Belediyesi tarafından okul bahçeleri ve parklarına, içerisinde voleybol, basketbol, futbol oyun alanları ve tenis kordu bulunan 16 spor sahası yapıldı.

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan sahaların yanı sıra Şemsibey Mahallesi'nde bir futbol sahası da yapıldı.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, 4 yıl gibi bir sürede başarılı projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu önemli projelerin başında da spor tesislerinin geldiğini ifade etti.

İlçede daha önce gençlerin maç yapacakları nizami sahaların olmadığını ifade eden Özgökçe, ilçeye bağlı merkez mahallelerinin tümünde artık birden fazla spor sahaları ve oyun alanları olduğunu anlattı.

Hizmette kaliteyi sürekli yükselttiklerini belirten Özgökçe, "Tuşba ilçemizin tüm özellikleriyle markalaşabilmesi için yatırımlarımızı bütün mahallelere ve köylerimize eşit şekilde yayarak, kalkınmayı birlikte gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz her vatandaşımızın hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır." diye konuştu.

İlçede bir stadyuma ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:

"İlçe halkının faydalanacakları modern ve standartlara uygun suni çim futbol sahası yanında tüm mahallelerimizde sentetik çim sahalarını gençlerimize kazandırdık. Spor tesislerimizin gençlerimizin sporla yetişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Gençlerin sanal ortamdan reel alana geçmelerini spor alanları sağlamakta. Göreve geldiğimizden bu yana özellikle spor tesisleri konusunda önemli projeler ürettik. 67 mahallemize çocuk oyun parkları ve mini futbol sahaları yaptık. Güreş, halter, tekvando, judo gibi tüm ferdi sporlar ile takım sporları yanında folklorik eğitimlere de hak ettiği değeri verdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.