Van

Van'da belediye ekiplerinden trafik denetimi

12:02 18 Nisan 2018
Van'da belediye ekiplerinden trafik denetimi

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte trafik güvenliğini sağlamak amacıyla araçların uygunsuz park edilmesi ve minibüs duraklarındaki denetimlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, trafik ekipleri, yaşanabilir, nefes alan bir kent için araç park alanları, uygunsuz parkları ve minibüs duraklarını sürekli kontrol ediyor.

Denetimleri takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, İrfan Baştuğ, Mareşal Fevzi Çakmak ve Ordu caddelerinde incelemede bulundu.

Minibüs duraklarındaki sıkıntıları not eden Tamer, yaya yolu ve kaldırımlara park edilen araçların sahiplerinin de uyarılarak trafik ekiplerine bildirilmesi talimatı verdi.

Vatandaşlardan gelen talepler üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tamer, "Van, çok hızlı büyüyen bir şehir. Bu büyümeyle birlikte araç sayımız da her geçen gün artıyor. Bu nedenle trafikte meydana gelen yığılmaların ve diğer sıkıntıların önüne geçmek için şehirde alternatif yollar açıp, caddelerimizi sokaklarımızı genişletip yeniliyoruz. Ekiplerimiz park alanlarını, uygunsuz parkları, minibüs durakları ve depolama alanlarını denetleyerek kurallara uymayanları uyarıyor, uyarıları dikkate almayanlara cezai işlem uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.