Van

Van'da "Deprem Afetine Hazır mıyız" konferansı

17:01 24 Nisan 2018
Van'da "Deprem Afetine Hazır mıyız" konferansı

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde düzenlenen "Deprem Afetine Hazır mıyız" konferansı düzenlendi.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından verilen konferansların ilki bir lisede gerçekleştirildi.

Öğrenciler ile bir araya gelen Moriwaki, öğrencilere deprem, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bir sunum yaptı.

Öğrencilerle sık sık şakalaşan Moriwaki, Türkiye-Japonya dostluğuna da değinerek, iki ülkenin benzer özelliklerini anlattı.

Konferans ardından basın mensuplarına açıklama yapan Moriwaki, Türkiye ve Japonya'nın deprem bakımından iki riskli ülke olduğunu söyledi.

Çocuk ve gençlere yönelik eğitimlerin verilmesi gerektiğine değinen Moriwaki, verilecek olan eğitim ve yapılacak olan tatbikatlarla insanların depremden korunabileceğini ifade etti.

Moriwaki, "1990 yılından bu yana Türkiye'ye geliyorum. 2011 yılında Van'da yaşanan depremlerin ardından daha sık gelemeye başladım. Nereden bir davet olursa geliyorum. Üniversite, lise ve ilk okul dahil bu tür seminerler veriyorum. Depremin yaşandığı şehirlerde bilgilendirmeleri daha çok yapmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Moriwaki, ardından Van YYÜ'de düzenlenen konferansa katıldı.

Burada üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Moriwaki, deprem bilinciyle ilgili eğitim verdi.

Moriwaki, "Dünyanın en uzun asma köprüsü Japonya'nın Akashi-Kaikyo Köprüsüdür. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı oluyor. 2023 yılında Çanakkale'deki köprü 2 bin 23 metre olacak. Dünyada artık Japonya değil, bu birinciliği size teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konferansa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, üniversiteden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.