Van

Tavus kuşları köyün ilgi odağı oldu

09:49 25 Nisan 2018
Tavus kuşları köyün ilgi odağı oldu

Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan Layika Hakan'ın şeker hastası oğlu için aldığı tavus kuşları, tüylerindeki desenleri ve birbirinden canlı renkleriyle köyde ilgi odağı oldu.

Göründü köyünde yaşayan 45 yaşındaki Hakan, şeker hastası 28 yaşındaki oğlu Baran için iki yıl önce Malatya'daki bir akrabasından aldığı üç tavus kuşuna özenle bakıyor.

Günün büyük bölümünü oğlu ile tavus kuşlarına bakmakla geçiren anne Hakan, dantel gibi işlenmiş kanatları ve rengarenk tüylere sahip kuşları zaman zaman bahçeye çıkararak eve gelen ziyaretçilerin görmesini sağlıyor.

Kuşların kısa sürede köyün ilgi odağı haline gelmesi, anne ve oğlunu oldukça memnun etti.

Anne Hakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şeker hastası oğlunun sıkılmaması için tavus kuşu besleme kararı aldığını söyledi.

Bahçede bu kuşlarla ilgilenerek zaman geçirdiklerini anlatan Hakan, "Şu an üç tavus kuşumuz var ama oğlum bir tane de beyaz olanından almamızı istiyor. Bulursak bir tane daha almayı düşünüyoruz. Oğlumun mutluluğu için her şeyi yapıyorum." dedi.

- Tavus kuşları köyün ilgi odağı

Anne Hakan, kuşları görmek için insanların sık sık bahçesine geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Tavus kuşları bazen köyün içerisinde uçuyor. Herkes merakla bakıyor. Kimi de hemen cep telefonuyla fotoğrafını çekiyor. Bütün köylüler artık tavus kuşlarımızı tanıyor. Onları bahçeye çıkardığımda serbest bırakıyorum. Bazen akşamları gelmiyorlar, köylüler hemen seferber olup arıyorlar. Köylüler bulup getiriyor. Bahçeye çıkardığımızda, o güzel kanatlarını açıp adeta dans ediyorlar. Bu nedenle çok seviyorlar."

Baran Hakan da tavus kuşlarının beslenmesi ve bakımıyla ilgili sürekli internetten araştırma yaptığını anlattı.

Kuşlar için geniş bir kümes yaptığını, yumurtlamaları için alan oluşturduğunu ve rahat etmeleri için içerisine ağaç dalları koyduğunu anlatan Hakan, "Bakımlarıyla ilgili veterinerden bilgi aldık. Düzenli olarak aşılarını yaptırdık. Onlara iyi bakıyoruz. Bahçeye çıkarmadığımız günlerde köylüler hemen gelip soruyorlar, 'kuşlarınız nerede' diye. Bazen de gelip tüylerinden istiyorlar. Onların böyle ilgi görmesi bizleri de memnun ediyor." diye konuştu.

Bu arada köyde yaşayanlar tavus kuşlarının fotoğraflarını çekerek yakından ilgileniyor.

Özellikle çocuklar, arkalarından koştukları kuşlarla çok eğleniyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.