Van

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

13:36 05 Mayıs 2018
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla AK Parti Van İl Başkanlığınca temayül yoklaması yapıldı.

İpekyolu ilçesindeki İMKB Öğretmen Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında, yaklaşık bin 600 partili, 169 milletvekili aday adayı için oy kullandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, parti içi demokrasinin en iyi kullanıldığı yerlerden birinin de AK Parti olduğunu söyledi.

Van'da 8 adayın belirlenmesi için yoğun bir ilginin olduğunu anlatan Başer, şunları kaydetti:

"24 Haziran'daki seçim, tüm seçimlerden daha önemlidir. Çünkü bir tarafta Cumhur İttifakı var, diğer tarafta da 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de Türkiye batsın' diyen kirli ve karanlık bir zihniyet anlayışı var. Ama hem Van, hem de Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız, kimin kendisine hizmet edeceğini, kimin ülkeyi kalkındıracağını, kimin demokrasiyi hakim kılacağını biliyor. İnşallah 24 Haziran'da demokrasinin, özgürlüklerin taçlanacağı ve kalkınan Türkiye'ye kapıların sonuna kadar açılacağı bir seçim olur."

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Van'da da tatlı ve hareketli bir gün geçirdiklerini söyledi.

Kurulan 14 sandıkta partililerin oy kullandığını belirten Türkmenoğlu, "13 ilçemizden vatandaşlarımız oylarını kullanmak için buraya geldi. Bu sene partimize yoğun bir teveccüh var. Geçmiş yıllarda Van'da 128 kişi aday adaylığını açıklamışken bu yıl ilimizde 169 aday aday müracaatını gerçekleştirdi. Bizler de burada tamamen objektif bir seçim gerçekleştirmek için yoğun bir gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Genç aday adayı 18 yaşındaki Alperen Öntürk de milletvekili seçilme yaşının 18 olarak belirlenmesinin kendileri için iyi fırsat olduğunu belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde alanlara çıkan gençlerin ülke yönetiminde söz sahibi olmaları gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.