Van

Van'da "Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi"

13:48 09 Mayıs 2018
Van'da "Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi"

Van'da düzenlenen, "Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi" başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesince kentteki bir otelde düzenlenen kongreye yurt içinden ve yurt dışından 900 bilim insanı katılıyor.

Üç gün sürecek kongre sonunda katılımcılar tarım bilimleri konusunda bin 492 bildiri sunacak.

Kongrenin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, kongrenin Orta Asya, Kafkasya ve Mezopotamya bölgesinde yer alan Van'da yapılmasının önemli olduğunu belirterek kentin son dönemde kongreler anlamında gelişen merkezlerden olduğunu dile getirdi.

Van'ın bu tür etkinliklerle gündeme gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan Parlak, "Son 100 yılı ele aldığımızda dünyadaki sosyo-ekonomik trendlere baktığımızda sanayileşme, kırdan kente göç ve köydeki nüfusun azalmasının tarım aleyhine olduğunu görüyoruz. Hem tarımla uğraşan insan sayısındaki azalış hem de tarımsal üretimdeki azalış, belki de bu paralelde ilerliyor." dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Programda çok önemli sunumlar var. Alanında ülkemizde ve uluslararası düzeyde önemli işler yapmış çok değerli bilim insanları var. Bu sunumlarla beraber inanıyorum ki ülkemizde ve dünyadaki tarım ve ziraatla ilgili çok önemli sorunların çözümleri burada tartışılacak. Burada fikirler konuşulacak, tartışılacak ve bir sonuca varılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.