Van

Gürpınar Belediyesinden her gün 500 kişiye sıcak yemek

11:43 29 Mayıs 2018
Gürpınar Belediyesinden her gün 500 kişiye sıcak yemek

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ramazanın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Gürpınar Belediyesince ramazan dolayısıyla kurulan aş evinden her gün ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

Belediye, alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra hayata geçirdiği sosyal projelerle de ihtiyaç sahibi ailelerin hayatına dokunuyor.

Ramazan ayı dolayısıyla kurulan aş evinde ihtiyaç sahibi ailelere üç çeşit sıcak yemek ulaştırılıyor.

Aş evinde titizlikle hazırlanan yemekler, belediyenin tahsis ettiği araçlarla ailelere teslim ediliyor.

Bu kapsamda kurdukları aş eviyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını anlatan Doğramacı, "Ramazan ayında orucun bize hissettirdiği, hatırlattığı paylaşmaktır. İşte biz de Gürpınar Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızla ramazanın rahmet ve bereketini paylaşmak için böyle bir çalışma başlattık." dedi.

Doğramacı, ramazan ayı boyunca her gün ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak yemek dağıtacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi ailelere ulaşma anlamında güzel bir projeyi ortaya koyduk. Burada oluşturduğumuz aş evimiz insanlarımızın rahat rahat ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Aş evinde her gün düzenli olarak pişirilen sıcak yemekler, belediye ekiplerimizce akşam ezanı okunmadan önce ailelere ulaştırılıyor. Vatandaşların bu konudaki memnuniyeti bizi ayrıca sevindiriyor. Ayrıca bin ailemize ramazan paketi dağıtımı da ramazan ayı boyunca yapılacak. Böylece gönlüne dokunmadığımız ihtiyaç sahibimiz kalmaması için gayret etmiş olacağız. Allah onların dualarında yer almayı nasip etsin inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.